Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,
Ik was onlangs dringend op zoek naar een kamer in Utrecht, dus had meerdere hospiteer avonden gepland. De makelaar van kamer 1 wilde dat ik zsm het contract zou tekenen. Ik ben niet via de makelaar aan deze kamer gekomen, een meisje die er woont heeft mij benaderd. Ik had een afspraak op vrijdag 27 oktober om het contract van kamer 1 te tekenen. Er werd verzocht om €360 makelaarskosten/ administratiekosten te betalen. Hij wilde dit op dat moment contant hebben, dus ben ik naar de bank gelopen en heb ik gepind. (Dit mag dus blijkbaar helemaal niet hoorde ik achteraf, klopt dat?) Hij heeft me ook geen bewijs van betaling gegeven, later heb ik daar nog naar gevraagd, maar ik heb niks ontvangen.

In het contract stond dat het voor een bepaalde tijd van een half jaar zou zijn. Bij opzegging stond dat het tussentijds opzeggen mogelijk is en dat heb ik ook nog nadrukkelijk gevraagd. Binnen dat half jaar kan je opzeggen, maar dat loopt per kalendermaand dus vanaf de 1e van de maand. Ik heb dat contract getekend en hij zou het naar de verhuurder sturen (om te laten tekenen) en dan naar het adres van kamer 1. Woensdagavond 1 november werd ik gebeld dat ik het was geworden bij kamer 2, deze kamer was groter en goedkoper, dus voordeliger. Donderdagochtend 2 november heb ik gelijk naar de meiden van kamer 1 gebeld dat ik toch afzag van de kamer. Zij vonden dat oké, want ik stond vrij in mijn keuze. Daarna heb ik de makelaar gebeld om te zeggen dat ik een andere gunstiger kamer heb aangeboden gekregen. Hij zei dat het goed was en als de meiden iemand zouden vinden voor 1 december ik december niet hoefde te betalen. Omdat ik eigenlijk 10 november in de kamer zou trekken wilde de voorgaande bewoonster geld voor de resterende dagen van november. Dat heb ik betaald ondanks dat ik er niet in zou trekken.. Maandag 27 november heb ik de makelaar van kamer 1 gebeld, want ik had het contract niet ontvangen. Hij zei dat er al een nieuwe bewoonster was, maar ik wist daar niks van.. Daarom had ik de meiden geappt en die zeiden dat ze hun kijkavond verplaatst hebben van 8 dec naar 4 dec. Even later belde de makelaar weer terug en zei dat er toch niet iemand is, dus dat ik de borg en huur van december zo snel mogelijk moet overmaken! Ik zei dat ik al €360 contant had betaald. Hij zei dat dat wat anders was, toen vroeg ik wat dat dan was en zei die dat dat er niks mee te maken heeft. Ik heb geen getekend contract (van kamer 1) ontvangen, dus ik ga ook geen geld overmaken voor december. Is dat redelijk? Moet ik nu afwachten?

Dat er niet is getekend is niet van belang; er is wel degelijk een overeenkomst tot stand gekomen, U stelt dat u makelaarskosten heeft betaald , deze kosten zijn voor de verhuurder , niet voor u want wat heeft de makelaar voor u gedaan? niet bemiddeling. Als de makelaar kan aantonen dat hij de kamer niet opnieuw heeft verhuurd is er schade ter grootte van de resterende huurtermijnen. Toch adviseer ik nu niet te betalen en in ieder geval te stellen dat de eerste betaling onterecht was en u stelt voor dat dit een ( deel ) van eventuele kosten van gemiste huurpenningen kan aanvullen. Maar alleen als de kamer niet opnieuw is verhuurd , anders moet u ook de eerste betaling terug vorderen. Vraagt u daarom om bewijs daarvan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ter verduidelijking: ik heb het contract voor kamer 1 wél getekend, maar de verhuurder tot nu toe niet. Daarom heb ik het contract waarschijnlijk niet ontvangen op het adres van kamer 1. Hopelijk laat de makelaar niet het contract nog snel voor 1 december tekenen door de verhuurder..


Nogmaals het tekenen is een formaliteit niet van belang voor de rechtsgeldigheid van de overeenkomst en de afdwingbaarheid daarvan tenzij echt in de voorwaarden staat vermeld dat door het zetten van de handtekening de overeenkomst pas geldig is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag