Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onze 17 jarige zoon heeft via marktplaats, zonder onze toestemming een zeilboot gekocht. Nu heeft hij zelf onder druk van ons aan de verkoper te kennen gegeven dat hij de koop niet door kan laten gaan omdat hij minderjarig is.
De verkoper gaat hier niet mee akkoord, ondanks dat hij via de mail zelf aan heeft gegeven dat hij verwachte dat de koop niet door zou gaan.
De verkoper verwacht nu een financiƫle compensatie voor de reiskosten en de tijd die hij heeft moeten maken voor de rit naar de jachtwerf.
In hoeverre zijn we genoodzaakt om hieraan gehoor te geven?
Onze zoon heeft vooraf aangegeven eerst de boot te willen zien voordat hij beslist of hij tot koop over zou gaan. Hij is dan ook naar de jachtwerf gegaan en heeft de boot bekeken. Daar heeft hij toen mondeling de koop gesloten. De hoogte van de compensatie heeft verkopen niet aangegeven. Naar onze mening heeft de verkoper zelf het risico genomen om deze kosten te moeten maken. Ook indien de koop niet door had gegaan waren deze kosten gemaakt. Verder had de verkoper niet aangegeven dat deze kosten vergoed zouden moeten worden.

Nou, ik zou als ouders eerst proberen deze koop te vernietigen op grond van het niet aanwezig zijn van ouderlijke toestemming. Het is niet gebruikelijk dat een minderjarige een zeilboot aanschaft, de verkoper had ook door kunnen vragen naar zijn leeftijd en de al dan niet aanwezigheid van ouderlijke toestemming. ( artikel 1>234 leden 1-3) Daarbij kunt u een voorstel doen ter compensatie van kosten of een deel daarvan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag