Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds drie weken zit ik met een burnout thuis. Ik ben inmiddels al drie keer bij de bedrijfsarts geweest en deze heeft het advies aan mijn manager gegeven dat ik aan mijn herstel moet werken en niet inzetbaar ben.
Mijn manager wilde vervolgens een gesprek met mij aangaan waarin ik mij erg geïntimideerd heb gevoeld. In het gesprek heeft hij meerder stiltes laten vallen van 2 minuten lang en keek hij mij hierbij doordringend aan. Ik heb aangegeven dat ik mij op deze manier niet op mijn gemak voel. De manager probeerde mij woorden in de mond te leggen zoals 'dan wil je t gesprek zeker ook niet voortzetten' en hij wilde ter plekke mijn functioneren bespreken. Ik heb geantwoord dat ik het gesprek wel wil voortzetten maar dat ik antwoord geef op de vragen die hij juridisch gezien aan mij mag stellen.
Nu wil de manager weer een gesprek met mij. ditmaal laat hij zich ondersteunen door iemand van pz. Ik heb gevraagd of ik dan ook iemand mag meenemen. Zijn antwoord hierop was dat ik iemand mag meenemen maar dat deze persoon niet mag deelnemen aan het gesprek. Klopt dit?

Ja, u mag iemand meenemen. Hij/zij mag niet het gesprek voeren (tenzij advocaat), maar mag wel ingrijpen wanneer het te bar wordt.

Gezien de houding van de manager in het eerste gesprek adviseer ik u direct contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid van een specialisatievereniging).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag