Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een appartement verkocht met een huurcontract voor CV ketel. In verkoopcontract opgenomen dat dit huurcontract door de koper wordt overgenomen. Echter dit is nooit tot uitvoering gekomen en nu betaal ik al 5 maand het huurbedrag van 30 euro per maand.
De koper hierop aangesproken en hij wil de ketel wel afkopen maar alleen voor de helft van het afkoop bedrag dat de ketelleverancier vraagt. . Heb aangegeven dat hier niet te onderhandelen valt en hij zich aanhet verkoopcontract moet houden. Heb hem in gebreke gesteld. Hij reageert hier niet op. Nu wil ik juridische procedure opstarten maar heb hier geen kennis. Hoe zeker ben ik dat ik de kosten die ik nu maak ook vergoed krijg en van het huurcontract af kom? Kortom wat te doen?

De koopovereenkomst met betrekking tot het deel ketel en overname huur zal tot uitvoering moeten worden gebracht. De koper dient mee te werken aan overname van het contract: hij mag naar wens afkopen of het door laten lopen. Maar dat gaat u al niet meer aan. Ik neem aan dat u een datum heeft genoemd in de in gebreke stelling , daarna ontstaat verzuim. Misschien helpt het als een jurist zich ermee bemoeit omdat dan deuren open gaan die eerst gesloten bleven. is mijn ervaring. Neemt u anders even vrijblijvend contact op?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de feedback. Het sterkt mij in mijn overtuiging dat ik in mijn recht sta. Ik ga even afwachten of er alsnog een reactie komt. Gebeurt dit niet dan zal ik volgende stappen moeten nemen en mogelijk neem ik direct met u contact op.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag