Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk in een ziekenhuis, Op een telefonische klantenservice (continue telefoon en pc werk)van 8-16.30 of van 8.30-17.00 uur ( met 45 min. Lunchpauze waarvan 15 min in eigen tijd).
CAO ziekenhuizen is van toepassing.
Mijn collega’s en ik ervaren veel werkdruk en hebben behoefte aan twee koffiepauzes. In de CAO staat als die korter dan 15 minuten zijn is dat de werkgever zijn tijd, en 15 min of langer is eigen tijd.

Mijn baas wil geen pauzes toestaan. De enige pauze is dan de lunchpauze, en die wordt ingekort naar een half uur. (Wat op zich prima is)
Mbt de koffiepauzes wordt gezegd: je kunt koffie drinken aan je bureau en 1 minuut uitloggen voldoet al aan de CAO, dus voldoen we aan onze verplichtingen.

Ik ben het hier niet mee eens: het gaat om een rusttijd en die pak je niet in 1 minuut, en de CAO wordt zo op een rare en onbedoelde manier geinterpreteerd denk ik.
Kunnen wij dit tegenhouden?

Bedankt vast!

Uw werkgever het ziekenhuis houdt zich niet aan de cao. Ik raad aan om op te komen bij de ombudsman of raad van het ziekenhuis. U hebt recht op 2x 15 minuten pauze en een half uur per 24 uur. 1 minuut is geen pauze. Ik raad aan om niet zonder argumentatie op te komen.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag