Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik woon antikraak en betaal een gebruiksvergoeding van 250,- inclusief gas, water en licht, ook wonen er nog 3 anderen op dit adres (ieder in een aparte unit). Ik heb een bijstandsuitkering aangevraagd en zij melden mij dat ik gekort wordt omdat:

1. 'ik een all-in vergoeding betaal ad. 250,- euro inclusief. Een vergoeding exclusief gas, water en licht zou dan 180 euro bedragen. Dit bedrag ligt beneden de basishuur Wet op de huurtoeslag ad 223,42 euro. Om deze reden is mijn vergoeding niet commercieel en is er dus geen sprake van uitzondering op de kostendelersnorm.

2. Ik woon met die anderen personen in dit gebouw en mijn uitkering wordt als volgt berekend: (40% + aantal personen x 30%) : (gedeeld door) aantal personen = ....

Ik heb verder geen connectie met de andere bewoners van het pand en ook zij betalen een gebruikersvergoeding van 250 euro (deze vergoeding is niet lager omdat wij er met meer mensen wonen). Ik kan met het bedrag wat ik nu ontvang niet voorzien in mijn levensonderhoud en dit is zeer stresserend.

Ik wil een bezwaar gaan maken tegen het besluit (hier heb ik nog anderhalve week voor) en ik hoop dat uw advies mij hierbij kan helpen.

Ik hoor heel graag van u.

Dit is een zeer complexe materie. Beantwoording van uw vraag is op deze site dan ook onmogelijk. Ik adviseer u daarom zsm contact o pte nemen met een gespecialiseerd advocaat (zie www.ssz-advocaten.nl). Zorg er wel voro dat op tijd (formeel) bezwaar gemaakt wordt. Deze termijn is nl. fataal.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag