Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Heb een huis gekocht met 2 voordeuren en heeft 2 woonlagen, door beide deuren is de gehele woning te bereiken, het huis stond te koop als woning met als bijgaande tekst "het pand leent zich uitstekend voor kantoor aan huis of bijvoorbeeld atelier en dubbele bewoning behoort ook tot de mogelijkheden", aldus de advertentie van de makelaar. ik heb de woning verbouwd tot een dubbele woning met 1 huisnummer en nu blijkt dat de beneden woonkamer bestemming Atelier heeft en heb nu problemen met de gemeente, want die zegt er is een bestemmingsplan en in een atelier mag niet gewoond worden.
In de koopakte staat ook niets over een atelier, maar wordt uitsluitend gesproken over het woonhuis met erf en ondergrond
Wat kan ik nu doen ?

U doet er goed aan om dit "juridische" gebrek te melden (schriftelijk en aangetekend) aan de verkoper en vervolgens in contact te treden over hoe dit gebrek kan worden opgelost. Hierbij kan worden gedacht aan bestemmingswijziging op kosten van de verkoper, maar dan moet de gemeente wel willen meewerken. Ook kan worden gedacht aan schadevergoeding, waarbij dan kan worden aangeknoopt bij waarde pand met slechts woonbestemming en pand met gemengde woon - atelierbestemming. Mocht u er met de verkoper niet uitkomen, dan kunt u desgewenst mij benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Alvast vriendelijk bedankt voor uw antwoord,
ik ga ermee aan de slag en mocht ik er niet uit komen, kom ik er bij u op terug.


Prima. Neemt u niet meer dan 3 maanden de tijd om een regeling af te spreken. Is er dan nog geen goede oplosssing, dan lijkt het mij tijd om juridische hulp in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag