Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Bij mijn aanstelling van 7 maanden geleden is mij de toezegging gedaan dat ik bij goed functioneren een vast contract krijg aangeboden. Dit was, samen met een toezegging van salarisverhoging hetgeen waarom ik ben teruggevraagd bij het bedrijf waar ik nu werkzaam voor ben. Ik heb schriftelijk bewijs dat mij die toezegging is gedaan.

Nu, na 7 maanden krijg ik wel verlenging, maar met een half jaar en krijg ik een andere functie aangeboden. Dit is dus niet conform de (schriftelijke) afspraak die is gemaakt. Het argument van mijn werkgever is dat het beleid is toegespitst op 2x verlenging waarna er een vast contract volgt. Hierin wordt in deze situatie afgeweken omdat ik ben teruggevraagd bij deze organisatie, wat dus als voorwaarde bij mijn aanstelling door mij werd verwacht.

In hoeverre mag van de toezegging worden afgeweken en heeft het zin om hierover in conclaaf te gaan met mijn werkgever (ik heb niet de financiële middelen om hier een rechtszaak voor te starten)? Er zit een investeringsmaatschappij op die bepaald dat er op dit moment geen vaste contracten gegeven mogen worden omdat het momenteel financieel niet voor de wind gaat.

Wat kan ik hieraan doen, m.a.w. hoe bindend is een toezegging?

Ik verneem graag en alvast bedankt.

Graag beoordeel ik - zonder kosten - de schriftelijke toezegging inzake het geven van een vast contract én salarisverhoging. Wat is nu bepaald omtrent uw functioneren? Immers dat was de voorwaarde voor een vast contract.
In principe mag niet van de toezegging worden afgeweken. Het heeft zeker zin om met de werkgever in conclaaf te gaan. Overigens indien blijkt dat de schriftelijke toezegging juridisch niet kan worden weerlegd, dan is uw werkgever aansprakelijk voor uw kosten.
Ik help u graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag