Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Sinds april 2017 tot oktober heb ik een appartement gehuurd voor €950 per maand incl., daarbij heb ik €950 aan de verhuurmakelaar betaald. Er is een inspectie geweest met de makelaar, de foto 's daarvan heb ik nooit ontvangen. Nu heb ik het appartement schoongemaakt, en op verzoek van de verhuurder de sleutel aan haar zus opgeleverd. Daarbij heb ik de door mij veroorzaakte schades vermeld. Er is geen eindinspectierapport opgemaakt. Nu 2 weken later claimt de verhuurder dat er allerlei gebreken zijn (naast de schades) ze wil de borg (€950) niet terugbetalen, en claimt daarbij ook nog dat er allerlei zaken vervangen moeten worden, en dat ze verwacht nog ca. €2000 a €3000 meer te gaan claimen, o.a. voor vervanging vloer, schoonmaken etc..

Ik vind dit onterecht, ten eerste omdat er geen eindinspectie is gedaan (op haar verzoek), en omdat ik aangesproken word op gebreken die er al waren, daarbij hebben we het appartement schoon opgeleverd en doet de verhuurder alsof het helemaal vies is, en er een professioneel schoonmaakbedrijf moet komen. De makelaar trekt nu op met de verhuurder.

Wat is mijn recht?

Als er een staat is van aanvang maar geen staat van oplevering wordt de verhuurder geacht te hebben ingestemd met de feitelijke opleverstaat. Schade aspecten die u hebt veroorzaakt en toegegeven zal u moeten betalen naar redelijkheid. Gebruikssporen en normale slijtage behoort niet tot de schade van huurder. u moet dus uw borg minus de toegegeven schade terstond terug eisen, eventueel met wat hulp van een jurist.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste,

Ze eist mij een compleet nieuwe vloer (die ze in 2013 geplaatst heeft) en ze wilt dat of ik in akkord ga voor Eur 3.000 (en ze laat mij met rust) of eist ze om veel meer te eisen incl. meer dan 5 dagen schoonmaken voor een 75m2 appartment .

Wat moet ik hiermee?


Niet op in gaan: u moet uw borg terug vragen/eisen. Ze heeft haar rechten verwerkt door geen rapport op te maken nog daargelaten of de schade die is ontdekt wel verhaalbaar is zie daarvoor bovenstaand verhaal. Ik wil u ook wel helpen hiermee als de verhuurder lastig blijft. Huurrecht van woningen is een specialiteit van mij.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Klopt. Ook als er is vocht onstaan vanwege gebruik tijdens de period dat ik daar zat betekend niet dat ik 75m2 van haar laminaat moet vervangen. Het feit dat haar vloer een slechte kwaliteit heeft en niet tegen water kan is niet mijn verantwoordelijkheid . Ik heb wel foto's daarvan.


laminaat is eigenlijk nog op de laatste dagwaarde, afhankelijk van de kwaliteit.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze eist nu 1.600 (boven de Eur 950 ) + haar complete vloer.
Ook heeft wilt ze een nieuwe fornuis omdat volgens zij ze krijgt haar fornuis niet meer schoon.
Ook eist ze mij adres en ik ga ervan uit dat ik mijn adres niet aan zij door moet geven.


U kunt mij beter direct benaderen, dan kan ik u echt verder helpen met uw verweer mocht dat nodig blijken,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag