Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Sinds januari dit jaar heb ik een zaak lopen bij mijn autoverzekering.. Ik heb in januari een aanrijding gemaakt waardoor mijn auto beschadigd is geraakt, de tegenparty is aansprakelijk.. alle schadeformulieren ingevuld en opgestuurd.. Ik was zelf all risk verzekerd.. maar nu zegt mijn eigen verzekering dat dit in onderzoek gaat omdat het uit te keren bedrag 11.217€ is volgens de herstelgarage. Mijn auto was zelf eerst een schade auto geweest van Duitsland geïmporteerd maar heb deze laten maken en pas daarna de aanrijding gehad.. alles was herstelt behalve de linker voorscherm die van binnen alleen nog ongespoten was.. na onderzoek van mijn verzekering die kwam kijken bij mijn auto en fotos heeft gemaakt beweert nu dat de auto niet schadevrij was en niks zullen uitkeren omdat ik het niet vermeld had, terwijl ikzelf de auto alleen heb achter gelaten bij de herstel bedrijf om een taxatie op te laten maken omdat de tegenparty een expert langs zou laten komen voor het schadebedrag, ben er zelf niet bij geweest.. auto de volgende dag opgehaald en het bedrag aan mijn eigen verzekering doorverteld.. Dus wat er op de taxatie allemaal gedeclareerd wordt weet ik niks van.. Dus nu beweert mijn eigen verzekering waar ik all risk ben verzekerd dat ze niet gaan betalen omdat ik van alles en nog wat claim terwijl de scherm binnen niet eens gespoten was.. Dus op basis daarvan noemen ze dit een fraude zaak en willen ze niet betalen en willen mij nu ook nog eens in het register aanmelden als fraudeur???

Wat kan ik hier aan doen ?
Ik weet mijn raad niet meer heb van alles door de e-mail gecommuniceerd met mijn verzekering en foto's laten zien dat de auto schadevrij was voor de aanrijding maar ze blijven bij hun standpunt

Geachte heer, mevrouw,
Op grond van uw vraag hierboven kan ik geen goed antwoord geven. Daarvoor is nodig dat alle correspondentie etc wordt nagekeken.
U kunt vrijblijvend rechtstreeks contact met mij opnemen voor hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend. U kunt een onafhankelijke keuring laten verrichten naar de staat van de (vroegere) schade door een garage als u zeker bent dat de schade nieuw is. Mogelijk kunt u een verklaring overleggen van de schade die u eerder hebt laten maken. Anders vrees ik dat u zonder gedegen bewijs aan het kortste eind zult trekken. In ieder geval raad ik u aan een klacht in te dienen. Wilt u overleggen neemt u dan contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag