Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij willen een huis huren via de leegstandswet. De verhuurder is echter niet van plan 't huis ooit te verkopen en wil dat wij daar blijven wonen.zij gaat namelijk bij verkoop voor een behoorlijk bedrag het schip in omdat de hypotheek hoger is als de verkoop waarde. Maar moet dit via de officiële weg doen omdat zij dan een hypotheek krijgt om een nieuw huis te kopen. Mijn vraag is.. Wat gebeurt er na de vijf jaar. Zal de hypotheekverstrekker hier moeilijk over doen.kunnen wij 't huis worden uitgezet ondanks dat de huur en dus de hypotheek netjes worden voldaan.

Dit is een reden om geen vergunning af te geven of later in te trekken als de werkelijke bedoeling uitkomt. Maar inderdaad u kunt maximaal 5 jaren wonen. Indien er een vergunning wordt verleend mag namelijk het huurcontract worden opgezegd zonder reden , dit is dus voor huurder niet zo zeker.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja dat begrijp ik. Maar mevrouw is niet van plan om in die 5jaar 't huis te verkopen.maar wat kan de hypotheekverstrekker doen als wij na die vijf jaar daar nog wonen en 't contract onder leegstandswet automatisch een regulier contract is geworden. Of trekt de hypotheekverstrekker voor die 5 jaar zelf aan de bel. Ik heb gelezen dat de gemeente hier niet achteraan gaat namelijk. Kan de bank er ons na die vijf jaar er zomaar uitzetten??


U heeft maximaal woonrecht tot 5 jaren. Als het wonen voortduurt zal uw contract worden omgezet van rechtswege in een contract van onbepaalde tijd en zal de hypotheekverstrekker de maatregelen nemen die worden genoemd in het contract van geldlening en hypotheek en dat kan ernstig zijn voor de eigenaresse , bijvoorbeeld de lening wordt direct opeisbaar of er wordt een procedure opgestart. Van de bank zal u niets vernemen gedurende de voor de duur van de vergunning afgegeven toestemming voor 5 jaar verhuur op basis van Leegstand, De eigenaresse dient zelf de noodzakelijke handelingen te verrichten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Stel dat 't zo gaat zoals u zegt en de bank stelt een procedure op. Kan de bank ons er zomaar uitzetten as wij een regulier contract hebben met huurrecht ed.


Er komt een probleem als de bank erachter komt wat de werkelijk bedoeling is: de rente kan worden verhoogd, de gehele geldlening kan direct opeisbaar worden. De eigenaresse pleegt namelijk een wanprestatie, ze moet voor de gevolgen kijken in de overeenkomst van geldlening en hypotheek.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oké.. Ik weet even genoeg.. Bedankt voor uw reacties



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag