Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoi,
Op 4 juli 2017 (dus minder dan 6 maanden geleden) heb ik een auto gekocht voor €7750,-. Afgelopen week had de motor minder vermogen en ging het motoronderhoudslapje branden. Conclusie van mijn garage: een kapotte/versleten turbo.

Vervolgens heb ik contact opgenomen met de verkopende partij en die vroeg mij de auto te brengen naar de garage waar hij zaken mee doet. Hun conclusie was dat ze de turbo nog niet konden toetsen omdat er een brandgat in het spruitstuk zal. Later bleken er meerdere brandgaten in te zitten waardoor ze de oorzaak hiervan eerst willen vinden. Momenteel zijn ze daarmee bezig. De verkopende partij gaf verder aan dat we er samen wel uit moeten komen maar dat hij dit ten tijde van de verkoop ook niet kon weten en dus hiervoor niet volledig aan de lat staat.

Nu begrijp ik dat ik me kan beroepen op non-conformiteit. Graag uw advies hoe dit aan te pakken en hoe groot het risico is dat de verkopende partij toch kan aantonen dat dit euvel er nog niet was toen hij de auto verkocht.

U kunt zich inderdaad beroepen op non-conformiteit. Als de auto binnen 6 maanden na aankoop kapot gaat dan dient de verkoper te bewijzen dat de auto het gebrek niet had bij de koop. De kans daarop is blijkens uw toelichting niet groot. U kunt schriftelijk de verkoper in gebreke stellen om het gebrek te herstellen, bij gebreke waarvan u dit elders op hun kosten zult laten verrichten. Komt u er samen toch niet uit neemt u dan direct en vrijblijvend contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag