Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ze hebben in onze woning een 0 op de meter woning gemaakt het gaat om een woning van de woningstichting(huurwoning). Nu hebben ze in onze aanbouw de warmte buizen verkeerd geplaatst.die is aangesloten op de bovenverdieping, en niet op de huiskamer.dus dit wil zeggen dat ik boven de temperatuur hoog moet zetten om het beneden warm te krijgen.de mannen die dit zo gedaan hebben zeggen zelf dit klopt niet dit moet gewoon op de thermostaat van de benedenverdieping. Maar het was een compleet dak (gemaakt) en hebben dit zo moeten doen omdat dat schijnbaar niet goed gemaakt is. Ik ben het hier niet mee eens! Ik kan toch niet boven de thermostaat hoog zetten om het beneden warm te krijgen? Het is op de bovenverdieping bloed heet. De woningstichting zegt dan..zet je de ramen maar open,terwijl in het boek staat dat je dat niet te lang mag doen ivm de werking van het ventilatiesysteem (WTW).dit is ook om zo zuinig mogelijk om te gaan met de warmte.
Ik wil dat dit veranderd wordt,en de installatie goed geregeld is en word aangesloten op de benedenverdieping. Heb ik hier wat in te brengen?

De verandering van de installatie is niet zo gemakkelijk. Pas als vaststaat dat de woningstichting een fout heeft gemaakt t.a.v. de aanleg van de buizen dan kan zij aansprakelijk worden gehouden voor de schade die u oploopt en kunt u verandering van de installatie eisen. Is er op basis van het bouwbesluit en bouwtekeningen voldaan aan de eisen voor de aanleg van de buizen en levert dit geen gevaar op dan is er meestal geen aanleiding voor verandering. Bent u het daar niet mee eens dan kunt u - hoewel u geen eigenaar bent van de woning maar huurder - een onafhankelijke keuring van de installatie bespreekbaar maken met de woningstichting om daarmee uw gelijk aan te tonen. Mogelijk kunt u de beoordeling van de mannen op schrift zetten ter ondersteuning.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag