Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb een vraag met betrekking tot het plaatsen van een tijdelijke woning.

Onze buren hebben een tijdelijke woning op de achterkant van hun erf geplaatst. Als wij nu in de keuken naar buiten kijken (de achterzijde van de woning). Is het enige dat we nog kunnen zien hun woning en we kijken daar naar binnen.

Ik heb nog de mogelijkheid bezwaar aan te tekenen tegen deze tijdelijke woning. Is er ergens in de wet beschreven wat mag en wat niet mag met betrekking tot een tijdelijke woning?

Het kan zijn dat de tijdelijke woning met toestemming van het college is geplaatst. Zo niet, en als u belemmert wordt in uw zicht (afstand- en zichtcriterium) dan zou u de gemeente kunnen aanschrijven en verzoeken of ze namens u handhavend willen optreden mocht de woning ism bestemmingsplan zijn geplaatst en zonder de daarvoor vereiste vergunning.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

De eisen voor een bouwsel (vergunning) zijn strenger als het bouwwerk niet verplaatsbaar is.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De tijdelijke woning staat niet op wielen, in die zin is het niet verplaatsbaar niet zonder hulp van een kraan.

Mijn vraag is wat zijn de nabijheids- en zichtscriteria. Het staat op nog geen 30 meter van ons keukenraam en je kijkt daar letterlijk naar binnen, de omgeving is verder niet meer te zien.

Er is een vergunningsaanvraag voor een aantal jaar gedaan. En deze is reeds toegekend, maar er is nog tijd om bezwaar aan te tekenen. De woning stond al voor de aanvraag van de vergunning bekend is gemaakt.


Dat valt onder het afstands- en zichtcriterium en de gevolgen moeten van enige betekenis zijn. Als u nog tijd heeft om bezwaar te maken dan raad ik u dat aan. U kunt ook bezwaar maken met nader aan te voeren gronden zodat u de gronden goed kunt aanvullen en toelichten. Zo te lezen is het een reguliere procedure dus dan kunt u binnen 6 weken na bekendmaking van de beschikking bezwaar maken.

Mocht u daarin bijgestaan willen worden, dan kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Als het u te ver gaat, raad ik aan om als inwoner met een rechtstreeks betrokken belang in bezwaar te gaan. Het bestuursorgaan moet dan de vergunning heroverwegen. Wordt het bezwaar afgewezen, dan kunt u als belanghebbende in beroep.
Als de vergunning wordt ingetrokken, moeten uw buren de woning afbreken. Omdat de tijdelijke woning wel eens onroerend goed kan zijn, is het waarschijnlijker dat vergunning ingetrokken wordt.
Zonder op tijd bezwaar in te dienen, kunt u niet duidelijk maken dat u tegen de verlening opkomt.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag