Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb mij op 14 september jl. vanwege lichamelijke klachten en burnout ziek gemeld.
Elke week heb ik telefonisch contact met mijn werkgever en elke maand heb ik een afspraak met de Arboarts en wordt het verloop van de klachten en herstel besproken. Na 2 maanden vindt de Arboarts het tijd worden dat ik een afspraak maak met mijn werkgever om de conflicten op het werk te bespreken en om samen tot een oplossing te komen. Ik heb aangegeven dat ik daar emotioneel en mentaal nog niet aan toe ben aan zo'n gesprek. De Arboarts vindt dat ik samen met een vertrouwenspersoon + mijn echtgenoot op een locatie buiten de werkplek, op een neutrale plek dit gesprek toch aan moet gaan. Om mee te werken aan mijn re-integratie heb ik onder deze voorwaarden hiermee ingestemd een gesprek in te plannen met mijn werkgever. Nu komt de werkgever met een brief dat het gesprek is ingepland voor over 10 dagen. Maar dat naast de vertrouwens persoon ook de HR adviseur bij het gesprek aanwezig zal zijn. En de locatie is gewoon op de werkplek zelf, dus GEEN neutrale plek. En mijn echtgenoot is ook niet welkom bij dit gesprek aanwezig te zijn.

Mijn vraag is nu:
Mag ik dit gesprek nu weigeren omdat niet aan mijn voorwaarden voor een gesprek wordt voldaan (echtgenoot aanwezig + neutrale plek en zonder HR adviseur) en wat zijn de consequenties als ik het gesprek weiger?

Vriendelijke groeten,

U kunt naar uw werkgever aangeven dat u bereid bent een gesprek aan te gaan maar wel onder de voorwaarden zoals gesteld door de Arboarts. Stuurt u ook een kopie van de brief naar deze arts. Normaal gesproken als u het gesprek zou weigeren dan zal het loon worden opgeschort.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag