Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vader is op 20 november ten sterven beoordeeld. Het was dus een kwestie van tijd (dagen) dat hij zou sterven. Omdat ik op dinsdag en woensdag vrij was van werk heb ik mijn werkgever direct ingelicht over de situatie. Op het zelfde moment heb ik ook de vraag gesteld hoe zoiets behandeld werdt. De reactie was dat ik alles op de mail moest zetten. Dat heb ik vervolgens gedaan. Dit keer met de vraag of ik mij ziek moest melden. Hier is niet op gereageerd. Woensdag avond heb ik nogmaals contact gezocht om te vragen of ik donderdag op werk verwacht werd. Mij is verteld dat al mijn diensten waren ingedekt en ik mij daar niet druk om moest maken. Omdat ik nog steeds geen reactie had op mijn mail en mezelf niet in staat vond om mijn functie op de juiste manier uit te voeren besloot ik mijzelf definitief ziek te melden. Hier heb ik ook geen reactie op gehad. Mijn vader is op dinsdag 28 november gecremeerd. Woensdag 29 november heb ik contact gehad met mijn manager en hebben wij voor donderdag 30 november een afspraak gemaakt om mijn terugkeer te bespreken. Echter bleek dit een functioneringsgesprek te zijn. Waar ik dus niet van op de hoogte ben gesteld en mij niet op heb kunnen voorbereiden. In dit gesprek is mij ook verteld dat er 6 dagen loon zijn ingehouden omdat zij van mening zijn dat ik verkeerd heb gehandeld. (Ik heb een contract van bepaalde tijd voor 40u per week).

Mijn vraag is of mijn werkgever het recht heeft om mijn loon in te houden. Ook of zij een plicht hadden mij te informeren over de stappen de ze zouden gaan ondernemen nadat ik tot twee keer toe heb gevraagd wat de procedures waren.

Dat is een hard gelach.

Ik adviseer om op te komen tegen de niet loondoorbetaling.
U hebt recht op doorbetaald calamiteitenverlof van maximale duur bij overlijden. U kunt aanvoeren dat uw werkgever niet zorgvuldig heeft gehandeld (goed werkgeverschap) en u voldaan hebt aan uw plichten.

Ik raad aan om met argumentatie het loon als main point te nemen.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag