Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedenmorgen,

Vandaag heb ik een huurovk ondertekend bij een bezichtiging van de woning. Ik zou om 15:00 uur de sleutels krijgen achteraf heeft de woningcorperatie mij gebeld met het feit dat mijn bruto inkomen te hoog is en geen recht meer heb op de woning. Heb ik recht vanwege de mondelinge en schrijftelijke afspraken? Of kan de ovk door de wooncorperatie nietig worden gemaakt..

Doorgaans dient u zich er zelf van te vergissen dat u aan de eisen voldoet, de maximale eisen en de bijzondere aanzien van het inkomensbeleid. Hiertoe zal een corporatie vragen om een inkomensdocument van de belastingdienst. Echter als uw huidige inkomen hoger is dan dat voldoet u feitelijk ook niet aan de eisen en dit dient u ook van te voren te weten voordat u zich inschrijft. Ik denk daarom niet dat u enig recht op de woning kan opeisen dit volgt uit de wettelijke toedeling van sociale huurwoningen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle antwoord, ik heb alle documenten meegenomen tijdens de bezichtiging, deze heeft ze ingezien en hierna hebben we t ondertekend. Vervolgens zij ze dat ze het nog even moest nagaan op kantoor en belde om te zeggen dat het niet doorging.


Dat is dan een fout aan beide zijden. Wat wilt u bereiken: wilt u de overeenkomst afdwingen of een schadevergoeding? Juridisch is het zo dat een kenbare fout voor de een of voor de ander leidt tot een vernietigbare overeenkomst. Met toestemming kan het natuurlijk zo worden verscheurd. ( dan is ook vernietigd) .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag