Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk in de schoonmaak smorgens ik heb een eerste contract van
7 maanden gekregen en tweede contract van 9 maanden. Mijn tweede contract was 29 juli afgelopen en in principe moet je een maan van te voren horen of het wordt verlend op niet. Ik heb niks gehoord dus ben ik blijven werken.

Vandaag belde ik kantoor op on een loonheffingsformulier te vragen en kort daarna werd ik gebeld door iemand anders van kantoor met de vraag waarom ik mijn contract die ze 8 augustus hebben gestuurd niet heb teruggestuurd. Nou was het altijd zo binnen een week opsturen anders geen loon ik wordt al 4 maanden doorbetaald. Ik vind alleen verdacht nadat ik on een formulier heb gevraagd zij met een contract komen.ik zei waarom komen julkie er nu mee ja we hadden het druk we hebben alles op een rijtje gezet. En vokgens haar kon ik zelf ook vragen . Ik dacht is automatisch verleng. Ik krijg nu een contract van 8 maanden waardoor ik op twee jaar zit en ontslagen kan worden. Als het automatisch verlengd zou worden zou ik 9 maanden krjgen en over de twee jaar gaan .

Kunnen ze zomaar een contract opsturen en zeggen we hadden in augustus al 1 opgestuurd
Ik weet ook dat ik recht had op een aanzegvergoeding dit heb ik niet ingediend

U heeft gelijk. Het 2e contract is van rechtswege met dezelfde tijd verlengd. Na dit contract heeft u recht o peen arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Ook heeft u recht op een transitievergoeding wanneer u na (langer dan) 02 jaar wordt ontslagen.

U hoeft het contract voor 08 maanden dan ook niet te accepteren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag