Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mij is ontslag aangezegd. Ik werk voor een stichting. In mijn arbeidsovereenkomst is een maand opzegtermijn opgenomen, Mn contract zo aflopen in augustus 2018.

Nu hebben ze een beëindigingsovereenkomst opgesteld waar ik binnen twee weken voor moet tekenen. Alleen vraag ik mij af wat het beste is. Heb ik recht op WW wanneer ik die beëindigingsovereenkomst teken? Volgens mij niet toch? Wie kan mij adviseren qua rechten? Heb ik recht om cursussen of opleiding te doen, kan ik eisen dat ze me voldoende de tijd geven voor het vinden van een nieuwe baan?

Graag hoor ik van jullie.

Als u tot een gezamenlijke beëindiging bent gekomen kunt u daarin uw ww-rechten veiligstellen. Ook andere zaken kunt u daarin opnemen zoals vrijstelling van werk, ontslagvergoeding etc. Ik raad u aan deze beeingingsovereenkomst door een jurist te laten checken. Ik kan u daarbij helpen. Neemt u daartoe desgewenst direct contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Het antwoord van Biharie is onvolledig -> is er een tussentijds opzegbeding/ -> zo niet, dan kunt u NIET akkoord gaan. zou u dat toch doen, dan heeft u geen recht op WW (benadelingshandeling).

Is er wel een tussentijds opzegbeding, dan ligt de zaak anders. In dat geval kunt u met de werkgever in overleg treden. Laat u wel bijstaan door een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Vaak betaalt de werkgever de kosten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag