Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Volgens splitsingsakte behoort de vloer van appartement tot gemeenschappelijke zaken. Ik had een lekkage in CV leiding die in beton van vloer ligt. Opsporing, hak- en herstelwerk wil de opstalverzekeraar niet herstellen omdat er geen gevolgschade aan gebouw is, in casu de vloer dus. Geen onderburen, etc...

Mijn vragen zijn:

1. Is verhaal halen op verzekeraar toch mogelijk, uiteindelijk was de vloer nat (inboedelverzekeraar betaalde gewoon uit) en als het langer geduurd had was water toch ergens bij buren terecht gekomen
2. In het geval dat dit niet lukt is dit niet gewoon rekening VVE?

Bvd

Indien de CV installatie niet tot de gemeenschappelijke zaken behoort doch deel uitmaakt van uw privé gedeelte, dat is schade aan de gemeenschappelijke zaken (het constructieve deel van de vloer), welke is ontstaan als gevolg van schade aan de privé CV installatie voor uw rekening. Of uw verzekering deze gevolgschade dekt hangt van de polisvoorwaarden af.

Beoordeel dit antwoord:

In deze kwestie is van belang om vast te stellen of de CV-leiding al dan niet gemeenschappelijk is. Indien de CV-leiding gemeenschappelijk is, behoort alle schade die is ontstaan als gevolg van de lekkage voor rekening van de VvE te komen. Ook als de opstalverzekeraar van de VvE geen dekking verleent, is de VvE nog steeds gehouden deze schade te vergoeden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Als reactie op dhr van den Bosch. In de splitsingsakte staat dat de CV installatie prive is. Of daar alleen de ketel toebehoort of ook de leiding, dat wordt niet duidelijk gemaakt. Maar afgezien daarvan ik kan nooit bij de leiding komen zonder de vloer open te breken! De opstalverzekering van VVE dekt alleen als er gevolgschade aan gebouw zou zijn. En een vloer die nat is en op den duur gevolgschade zou geven, geldt blijkbaar niet! Nu heeft het bestuur van de VVE zich wel een andere Opstal aan laten smeren zonder de ALV de kans te geven de offerte te beoordelen. En de vorige verzekering dekte breek- en herstelwerk zonder beperking van gevolgschade. Misschien kan ik daar nog wat mee?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag