Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik heb een vraag over het loon wat ik zou moeten krijgen.

Mijn werkgever hoort mij voor alle gewerkte tijd te belonen in geld, zoals er staat in het CAO: "Alle werkelijke in opdracht van de werkgever gewerkte tijd, moet worden beloond in tijd of geld."

Maar nu is het zo dat mijn werkgever van tevoren uitrekent hoeveel werk ik in totaal moet doen en hoeveel ik er uiteindelijk betaald voor moet worden. Het is dus regelmatig zo dat ik langer (soms wel twee keer zo lang) moet werken om het werk af te maken, waar ik dan niet voor betaald word.

Ik heb hier een probleem mee omdat zij bij het uitrekenen zelf bepalen voor hoeveel uren zij mij betalen terwijl ik in werkelijkheid meer uren moet werken in opdracht.

Ook omdat zij alleen puur het verwachte tijd voor het werk wat ik moet doen berekenen, en niet alle extra dingen daar omheen, zoals het helpen van klanten en schoonmaken, wat wel volgens hun tot mijn werkzaamheden behoord.

Het gaat hier om een supermarkt.

Mijn vraag is: Houdt het bedrijf zich wel of niet aan het CAO?

Zoals u het beschrijft houdt de supermarkt zich niet aan de CAO. Het werk wat u in opdracht van uw werkgever uitvoert dient overeenkomstig te worden beloond. Als u meer werkt dan is verwacht dan dient u deze tijd ook uitbetaald te krijgen of in tijd te worden omgezet. Ik raad u aan dit schriftelijk aan uw werkgever te melden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat kan ik doen als mijn werkgever dit ontkent?
Omdat zij bepalen voor hoeveel uren ik betaald word, is het extra werk wat ik moet uitvoeren dan niet bij ze geregistreerd.

Ik zou niet weten hoe ik dit dan moet bewijzen, wel heb ik vroeger een paar aantekeningen gemaakt van hoe lang ik extra moest werken.

Ik heb dit probleem namelijk in het verleden direct bij mijn leidinggevende voorgelegd, maar het blijkt dat zij dit bewust doen en dat er een intimidatiecultuur is in het bedrijf.


Als uw werkgever dit ontkent en overleg niets oplevert, dan dient u zich te wenden tot de rechter. Wel heeft u dus bewijzen nodig die uw positie kan versterken. Mocht u bijgestaan willen worden dan kunt u direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag