Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onlangs vroeg ik een bijstandsuitkering aan. De gemeente heeft hierop extra informatie opgevraagd. Ik heb namelijk in december vorig jaar een fikse schadevergoeding ontvangen naar aanleiding van een auto-ongeluk jaren geleden, en de gemeente wil alle afschrijvingen hiervan zien. Ze hebben aangegeven aan de hand hiervan te kunnen bepalen of het restant van deze schadevergoeding als bijzonder vermogen geldt en dus niet meetelt bij mijn vermogenstoets. Ik vraag me af of zij hier wel recht op hebben. Naar mijn weten hoef ik alleen bankafschriften en andere betalingen te overhandigen van de laatste 3 maanden voordat ik mijn aanvraag deed. Kunt u mij hier duidelijkheid over geven?

In principe moet u de bankafschriften over de laatste 3 maanden overleggen. Wanneer er aanleiding toe is mag de gemeente die over een langere periode vragen. De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft dat beslist.

Hoe vervelend misschien ook, u moet de gevraagde informatie overleggen. Doet u dat niet, dan zal de gemeente de aanvraag waarschijnlijk afwijzen/buiten behandeling stellen.

Wanneer de gemeente een negatieve beslissing neemt -> dan kunt u binnen 06 weken bezwaar maken. die termijn is fataal.

U mag zelf bezwaar maken. /dat is meestal niet verstandig -> neem dan ook tijdig contact op met een gespecialiseerd advocaat (lid van de specialisatievereniging)..

Beoordeel dit antwoord:

Mijn antwoord is correct. Het kan zijn dat u liever een ander antwoord gezien had, maar dat kan helaas niet. Uw waardering is dan ook volkomen onterecht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Naar mijn weten heb ik nog geen beoordeling gegeven. Ik stel uw reactie en het duidelijke antwoord uiteraard op prijs en zal deze alsnog beoordelen.


Graag, want ik zie dat er dan iemand anders een waardering van 1 ster gegeven heeft. Dat lijkt mij bijzonder onterecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag