Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Wij zijn een uitzendbureau. Een klant van ons heeft een lening gegeven aan een uitzendkracht zonder te overleggen met ons. Pas nadat de lening al was verstrekt aan de uitzendkracht.
De lening aan de uitzendkracht betrof salaris, dat wij op dat moment nog niet konden betalen. Dat hadden we ook gecommuniceerd naar de uitzendkracht, dat we later over zouden gaan tot uitbetaling van het salaris. Op een gegeven moment hebben wij facturen gestuurd en op deze facturen heeft de klant de lening ingehouden. Pas nadat de facturen betaald waren, is ons verteld dat de klant het bedrag van de lening heeft ingehouden
Mag dat zomaar?

Het lijkt mij dat uw klant hier niet juist heeft gehandeld. Deze heeft immers een (financiƫle) relatie met u en niet met de uitzendkracht. Juridisch gezien kunt u bij uw klant de facturen incasseren en uw klant zal de lening bij de uitzendkracht terug moeten halen. Commercieel gezien is dit misschien niet aan te bevelen, maar dat kan ik zo niet beoordelen. Desgewenst kan ik u bij de incassohulp bieden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag