Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Zakelijk


Goedenavond,
ik ben een GZ psycholoog met een eigen praktijk (maatschap) samen met mijn maat (kunstzinnig therapeut). Wij zijn dus een vrijgevestigde onderneming. Nu hebben wij in een aanbesteding bij de gemeente H10 Haaglanden een fout gemaakt bij de inschrijving. We hebben nl onszelf als instelling aangemeld terwijl we een vrijgevestigde onderneming zijn. Hierdoor worden we niet vergoed in 2018 (en naar waarschijnlijkheid ook 2019) en kunnen we ons bedrijf nagenoeg stopzetten hierdoor. Dit terwijl we een wachtlijst hebben van ruim 6 maanden en we merken dat de vraag steeds meer toeneemt. Nu wordt er door de gemeente aangegeven enkel bezwaar te kunnen maken dmv een kortgeding bij de rechtbank Den Haag. Hebben jullie ervaring met dit soort zaken? Kunnen jullie mij adviseren of een kortgeding zin heeft of zal dit niets uitmaken en moet ik geloven dat ze, zoals ze in de brief schrijven, geen ruimte bieden om uit coulance partijen toch een contract te verstrekken?

Met vriendelijke groet,
psychologiepraktijk

Op basis van uw vraagstelling kan ik niet beoordelen wat de feiten en omstandigheden i.c. juridisch de situatie is.

Op alle aanbestedingen van aanbestedende diensten is de Aanbestedingswet 2016 van toepassing. Iedere ondernemer kan i.v.m. die aanbestedingen een klacht bij de Commissie van Aanbestedingsexperts indienen. Het niveau van de klachtafhandeling / adviezen van de Commissie van Aanbestedingsexperts is over het algemeen zeer goed en objectief, en in spoedeisende gevallen ook snel.

Een ondernemer kan er echter ook voor kiezen een bezwaar direct aan de rechter  in kort geding voor te leggen. Dat is vaak beter in geval van bezwaar tegen een afwijzende gunningsbeslissing binnen de bezwaartermijn van meestal twintig dagen (ook wel genoemd: opschortingstermijn / Alcateltermijn / vervaltermijn).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag