Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte mevrouw, meneer,

Wij hebben ons huis verkocht onder voorbehoud. Bij onze kopers ligt de datum van passeren hypotheekakte later dan het passeren van hun offerte van hypotheekrente. Met deze datum zijn zij akkoord gegaan
Hierdoor moeten zij misschien bij het stijgen van rente een boete betalen om de offerte te verlengen als de drie maanden om zijn.

Hiervoor willen de kopers ons aansprakelijk stellen. Het is echt hun hypotheek dus denken wij niet dat dit onze kosten zijn.
Om toch tot een nette oplossing te komen hebben we aangeboden om 50-50 te betalen bij een eventuele boete.

Echter, kregen wij een mail waarin de kopers aangeven hier niet mee akkoord te gaan en willen dat wij hun boete zullen betalen.

Ik ben er eigenlijk klaar mee en wil niet eens meer 50-50 doen.
Kan ik hier vanaf zien omdat ze niet akkoord zijn gegaan?

Alvast bedankt.

U heeft de verplichting om uw woning uiterlijk op de in koopovereenkomst genoemde datum bij /via de notaris in eigendom over te dragen aan de kopers. Het is aan de kopers om op die datum de financiering van de koopsom te hebben geregeld.
Ik begrijp dat de kopers over het hoofd hebben gezien dat de datum van eigendomsoverdracht ligt na de datum waarop hun hypotheekofferte verloopt. Dit komt voor rekening en risico van de kopers, dus u heeft geen verplichting om de kopers de "renteboete" te vergoeden

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag