Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Stel ik heb een sociale huurwoning. Daar woon ik al 36 jaar met mijn dochter. Ik heb een relatie met iemand die een koopwoning heeft. Hij overlijd en laat mij zijn koopwoning na. De woningbouw wil nu dat ik en mijn dochter de sociale huurwoning binnen 4 weken verlaat (na opnaam krijgen van de koopwoning van mijn overleden partner).

Mijn vragen:
Moet ik inderdaad binnen 4 weken de woning verlaten.

In hoeverre heeft mijn dochter die al zo lang is ingeschreven op dit adres recht om eventueel alleen in deze huurwoning te blijven wonen. Haar inkomen is op bijstand niveau vanwege WGA uitkering.

De koopwoning betreft een appartement waar echt geen ruimte is voor een 2e slaapkamer. Dus woonruimte kan ik mijn dochter daar niet bieden.

Ik heb geen idee wat we kunnen doen en wat onze rechten zijn.

Hoop op spoedig antwoord en heel erg bedankt alvast.

Als uw dochter medehuurder is wordt zij automatisch hoofdhuurder. U zou een verzoek in kunnen aan de verhuurder om een medehuurderschap aan te vragen.

Gaat de verhuurder niet binnen 3 maanden schriftelijk akkoord met het verzoek om medehuurderschap? Dan kunt u de hulp van de rechter inroepen. De rechter kan uw verzoek om 3 redenen afwijzen:

- Uw dochter woont nog geen 2 jaar met u samen.
- De financiƫle situatie van uw dochter is niet toereikend om de huur te kunnen betalen.
- Het verzoek wordt gedaan om iemand heel snel de positie van huurder te geven. Hiermee wordt misbruik gemaakt van de regeling.

Dit laatste zou de rechter kunnen zien als overmacht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag