Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn dochter is gescheiden. De ex is blijven wonen in het huis dat hun beider bezit is (gehuwd in gemeenschap van goederen). Hij wil het huis verkopen. Zijn advocaat heeft mijn dochter een brief gestuurd: "Uw ex gaat de rechter vragen of hij het huis mag verkopen. Of u wel of niet daarmee akkoord gaat, de verkoop gaat door".
Echter, de makelaar/taxateur meldt haar: " Het huis is compleet verwaarloosd". Dit tast de verkoopwaarde aan, en waarschijnlijk
zal de verkoopprijs zonder verwaarlozing al lager zijn dan de afgesloten hypotheek. De verwaarlozing kan haar dus (dieper) in de schulden storten (ze heeft geen werk op haar niveau en komt rond van huizen schoonmaken, haar ex verdient ongeveer €4500 netto per maand).

Vraag: biedt het BWb een artikel op grond waarvan je met verwaarlozing als argument kunt vragen de te verwachten schuld anders te verdelen dan fifty fifty, en/of is daar jurisprudentie over?

U kunt bij de rechter bezwaar maken tegen de verkoop omdat u hierdoor in een benarde positie terecht komt met een enorme restschuld. Wat u zou kunnen voorstellen is om het huis te gaan verhuren zodat u beiden daar baat bij heeft. Tevens zou de ex het huis kunnen overdragen aan u door middel van uitkoop gezamenlijk vermoeden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag