Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedenavond,

wij hebben ongelofelijke geluidhinder van de sportschool op de begane grond, waar van maandag t/m vrijdag tussen 07:00-09:00 en 17:00-21:30 en in de ochtend in de weekenden gesport wordt. Wij zitten zelf op de tweede verdieping maar het gebonk, getril, geschreuw, muziek en contactgeluiden maken het een hel om hier te wonen. De woningbouw en de gemeente nemen geen actie op meerdere meldingen de afgelopen 5 maanden. Het is zo ernstig dat wij er mentaal aan onderdoor gaan. De sportschool zegt niets anders dan een vergunning te hebben maar ik kan mij niet voorstellen dat, ondanks dat zij een vergunning hebben, zij het recht hebben ons woongenot dagelijks zo heftig te verstoren. Op mijn vraag wat er in de vergunning staat of dat ik de vergunning mag inzien wordt niet gereageerd. Ik heb begrepen van een andere buurvrouw die er al sinds 2 jaar mee bezig is, dat de sportschool recent een omgevingsvergunning heeft aangevraagd.
Wat kunnen wij hieraan doen? Is het mogelijk om juridisch bijgestaan te worden voor iemand in de rechtsbijstand? Alvast ontzettend bedankt voor uw advies.

Burenhinder blijft burenhinder, ongeacht of de sportschool een "vergunning" heeft.
De gemeente kan alleen optreden als wettelijke geluidsnormen worden overtreden. De gemeente moet dit controleren (uiteraard op de momenten dat de sportschool in vol bedrijf is), maar als uit controle blijkt dat de normen niet niet worden overschreden, dan houdt de taak van de gemeente op.
U kunt wel uw verhuurder (naar ik begrijp ook de verhuurder van sportschoolruimte) aanspreken; uw huurgenot wordt immers aangetast. Ook kunt u de sportschoolhouder zelf aanspraken op (mogelijk) onrechtmatig handelen.
U schrijft dat de sportschool een vergunning heeft, maar (daarnaast?)ook een vergunning heeft aangevraagd. De gemeente moet u desgevraagd een kopie -exemplaar van de huidige vergunning verstrekken en u kunt eveneens de stukken inzake de vergunningaanvraag opvragen. Hou wel u eventuele bezwaartermijn inde gaten als de aangvraagde vergunning wordt verleend. Laat u deze termijn verlopen zonder bezwaar te maken, dan kunt u niets meer doen tegen deze vergunning.

Beoordeel dit antwoord:

Er bestaat een procedure woonoverlast die het mogelijk maakt om geluidshinder te voorkomen. De aanvraag van de omgevingsvergunning kunt u een 'allen/gezamenlijk' een bezwaarschrift over indienen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag