Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedendag,
7 jaar geleden ben ik gescheiden. Er waren toen grote schulden door de gokverslaving van mijn ex-partner. Door de schuldenlast is de kinderalimentatie in die tijd op nihil gezet. Van mijn 3 (1 inmiddels volwassen) dochters heeft de afgelopen 2 jaar een dochter bij hem gewoond en een bij mij waardoor wat mij betreft de alimentatie tegen elkaar wegviel. Ook hebben we beiden 3 jaar in de schuldsanering gezeten. (ik ben hier net een jaartje uit en mijn ex alweer bijna 2 jaar). Inmiddels heeft hij weer grote schulden en komt mijn dochter die bij hem woont weer bij mij wonen omdat ook jeugdbescherming vindt dat dit geen veilige situatie voor haar is.
Dat betekent dat ik straks 2 kinderen (beiden 16 jaar) bij mij heb wonen waar hij geen enkele financiƫle bijdrage voor levert. Hij heeft een goede baan en houdt netto na aftrek van zijn vaste lasten zeker 1.200 over (als hij geen schulden had). Ik heb een online berekening gemaakt en alles heel schappelijk gehouden. Volgens deze berekening zou hij 387,- alimentatie moeten betalen. Maar als ik ongeveer 250,- krijg, ben ik al tevreden.
Het liefst zou ik dit met hem regelen zonder tussenkomst van rechter / advocaat omdat dit weer veel extra kosten met zich meebrengt (ik kom niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand). Kan hij gewoon zeggen dat hij niks heeft omdat hij inmiddels weer nieuwe schulden gemaakt heeft of kan ik hem wel degelijk wijzen op verplichting als vader om een financiƫle bijdrage te leveren zijn kinderen?

Nee dat kan niet, als er geen convenant is waar u zich op kan baseren , dan zal er toch een nieuwe regeling moeten worden vastgesteld. Zodra dat er is en hij komt ze niet na, dan kunt u via het LBIO nakoming afdwingen door eventueel beslag te laten leggen zodat de alimentatie betaalt wordt voordat het wordt vergokt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Is het mogelijk om een schatting te geven van hoeveel zoiets mij ongeveer kan gaan kosten?


Indien u er samen of middels een mediator of jurist niet uitkomt moet u dit afdwingen via een advocaat. Dat is niet goedkoop zonder toevoeging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag