Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben mede eigenaar (1/8) van een stukje bos-grond .
Eigenaar geworden door vererving en het is het enige onderdeel dat nog in een onverdeelde boedel zit met naar schatting nog 25/30 eigenaren/gerechtigden.
Ik ben de enige levende die als eigenaar van het onverdeelde perceel in het kadaster staat en krijg dus de aanslagen WOZ , die ik op de overige gerechtigden kan verhalen is mij gezegd. In de praktijk werkt dat overigens niet.
Ondanks pogingen de adressen van de overige familieleden/gerechtigde te verzamelen lukt mij dat niet. Er is overigens geen ruzie of kwestie, alleen geen contact en reactie meer.
Het belang is bovendien te klein ong. € 5000 voor het hele perceel, (mijn aandeel dus € 625) om er profi's notaris/advocaten op te zetten.
Kan ik afstand doen van mijn eigendomsrecht en hoe. Of moet het dan geïndividualiseerd zijn.
Hoe kom ik van mijn eigendom af? ik hoef er niets voor te hebben.

Ik vrees dat wat u wilt niet kan. Immers wat u dan doet is uw aandeel overdragen aan de andere deels onbekende eigenaren (verdelen dus) en om dit te effectueren is een notariele akte vereist. De kosten hiervan zullen dan wel door moeten worden gedragen. Er zijn ook andere oplossingen denkbaar, maar niet zonder dat u de rechter inschakelt en u dus ook een advocaat in de hand moet nemen. U kunt dan bijvoorbeeld verdeling door verkoop vorderen, waarbij u wordt gemachtigd om de verkoop , de eigendomsoverdracht en verdeling van de netto verkoopopbrengst te verzorgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag