Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


LS,


Ik heb een onderhoudsplicht voor een buitenlandse dochter. Het incassobureau Bazuin & partners, niet aangesloten bij de NVIO, heeft 24 maanden lang steeds iets te weinig geïncasseerd. Bij de finale afrekening van mijn inmiddels meerderjarige dochter is er nu een bedrag van 900 te betalen. Zie willen dat ik dat in één keer moet betalen, ik stelde 100 euro per maand voor. Zij hebben immers de fout gemaakt. Zij gaan daar niet mee akkoord, is er iets waar ik me op kan beroepen of moet ik deze afbetalingsregeling juridisch afdwingen?

Mvg

Als de fout echt gelegen is bij het incassobureau dan hoeft u niet op te draaien voor de gevolgen van die fout. Een terugbetalingsregeling moet op zijn minst haalbaar zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u een klacht indienen bij het incassobureau. Mogelijk kan een brief van een jurist schot in de zaak brengen. Wilt u overleggen neemt u dan contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

In antwoord op uw vraagstelling het volgende;

Het incassobureau had voorafgaand een zorgplicht om een en ander in goede banen te leiden. Dit is wellicht fout gegaan door niet goed uitgevoerde berekeningen. Voor deze foutieve handeling kan u niet worden aangesproken. Het is zelfs zover gaand, dat als u na het einde van de 24 maanden afbetaling een bevestiging heeft gehad dat u ontheven bent van uw betalingsverplichting, dan hoeft u niets meet te betalen en zijn de openstaande kosten voor het incassobureau.

Bij dezen.

Mocht u nadere info wensen dan mag u direct contact met mij opnemen, desgewenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag