Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn leidinggevende wil mij een belastbaarheidsonderzoek laten doen. Ik heb een vorm van reuma en hij vind vind dat ik veel uitval maar dat valt mee. Ik krijg wel steeds meer moeite om de 4 dagen van 8 uur vol te houden maar dat is niet het hele jaar door. Ik heb veel pijn, slaap daarom soms slecht en heb problemen met pijnstillers vanwege bijwerkingen. Helaas niets aan te doen verder volgens reumatoloog. Ik heb geen last van psychische problemen en daarom is volgens mij een belastbaarheidsonderzoek meer een belasting voor mij. Bovendien heb ik gezegd dat mijn leidinggevende op de stoel van de bedrijfsarts gast zitten. Als eerst door de bedrijfsarts is geadviseerd dat ik daar aan mee moet werken dan zal ik dat wel doen maar men weet dat ik vaak pijn heb en dan de dagen niet vol hou. Wat is dan de zin van het onderzoek en is een rapport van mijn huisarts of specialist niet voldoende?
Volgens mij vliegt mijn leidinggevende uit de bocht.

De bedrijfsarts dient uw werkgever te adviseren n.a.v. het verrichte (lichamelijk) onderzoek. Afhankelijk daarvan dient u mee te werken aan het te houden belastbaarheidsonderzoek, hoe lastig dit ook voor u is. Bent u het net eens met de bedrijfsarts of werkgever dan kunt u een second opinion aanvragen bij het uwv. U kunt daarbij ook rapporten van uw huisarts of medisch specialist aandragen ter ondersteuning van uw probleem.

Beoordeel dit antwoord:

U hoeft niet mee te werken aan een belastbaarheidsonderzoek in opdracht van de leidinggevende. U moet wel meewerken aan een onderzoek in opdracht van de bedrijfsarts (Arboarts0

De ArboDienst gaat over de vraag wel/niet ziek. De werkgever mag geen onderzoek doen naar de ziekte. Sterker nog, u hoeft de werkgevers zelfs niet te zeggen wat u mankeert.

Heeft u reuma of fibromyalgie (fm)? Uw klachten lijken meer op het laatste dan op het eerste. Heeft u dat al met de reumatoloog besproken? M.b.t. het omgaan met reuma -> zie Reumavereniging. Voor fm -> zie de FES.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag