Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Even het volgende. Op het werk hebben wij een verplichte cursus in het kader van het leveren van betere zorg. In opdracht moeten wij een gesprek tussen een client en mij filmen om vervolgens te bespreken tijdens de cursus zelf. De beelden worden daarbij ook vertoond. Nu moet ik een afspraak met mijn manager maken zodat zij deze gesprekken kan opnemen met haar telefoon. Hier sta ik niet achter. Toch word het door haar verplicht! Liever heb ik eigen beeld materiaal in eigen handen ook ivm eigen privacy redenen. In hoeverre kan zij mij toch verplichten om filmopnames tussen mij en de client te maken met haar eigen telefoon? Bovendien is het mijn opdracht en niet die van haar. Ik voel mij opgelaten als mijn manager mij filmt. Ik wil graag aan mijn opdracht werken maar word op deze manier belemmerd!

Wat u zou kunnen voorstellen is om een privacy verklaring te ondertekenen tussen u beiden. De manager kan niet verplichten dat het per se met haar fotocamera moet worden opgenomen. Ten slotte gaat het over uw portretrecht en niet die van de manager. Voordat u opnames gaat maken wil ik adviseren om óók de patiënt op de hoogte te stellen van deze opnames om duidelijkheid te verkrijgen.

Beoordeel dit antwoord:

De cliënt meot uitdrukkelijk akkoord gaan. Daarnaast kan uw leidinggevende filmen met uw telefoon. In dat geval kunt u beschikken over de beelden nadat die gebruikt zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag