Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb begin dit jaar of eind vorig jaar mondeling toegezegd dat iemand anders mijn eigendom (heb ik bewijs van) mag gebruiken tot ik het zelf nodig heb (heb ik getuigen van), maar die iemand anders beweert dat ik het toen gegeven heb (gedoneerd). Ik heb inmiddels 3 x een e-mail gestuurd en gesommeerd het artikel aan iemand die ik heb aangewezen te overhandigen. Ik mag namelijk inmiddels het terrein van die ander niet op.
Maar ik krijg reacties als "eens gegeven blijft gegeven" of "kom het zelf maar ophalen, ik geef zomaar niet iets aan een ander".
De 3e persoon komt bij daar dagelijks over de vloer, maar durft het niet zelf te pakken uit angst voor represailles (allen volwassen mensen).
Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn eigendom terugkrijg?

Een mondelinge overeenkomst moet 'direct' geschieden anders is er géén rechtsgeldige overeenkomst tussen u beiden. Als men beweerd dat u iets zou hebben gedoneerd, dan moet daar een verklaring voor zijn opgesteld. Zolang u eigenaar bent van het eigendom is het recht aan uw zijde. U moet een sommatie brief opstellen met een ingebrekestelling en vorderen dat u uw eigendom terug wilt.

Mocht u nadere info wensen of juridische bijstand in dezen, dan mag u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag