Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hallo,
Ik huur 3 jaar inclusief GWL. Sinds april van dit jaar ingeschreven bij gemeente ivm scheiding.Ben ik verplicht afvalstoffenheffing en riool gebruik te betalen. Of is dit voor verhuurder. Heb dit nl in die 3 jaar nog nooit betaald.

Wanneer u als huurder op een adres staat ingeschreven bent u voor de gemeente inderdaad belastingplichtige op dit adres. U bent dan verantwoordelijk voor de betaling van alle opgelegde gebruikersbelastingen vanaf het moment dat u op dit adres staat ingeschreven: vanaf april dus.
U heeft de afgelopen jaren geen aanslag hiervoor ontvangen, omdat u niet stond ingeschreven op dit adres.
Voor meer info kunt u altijd op de website van uw gemeente kijken onder gemeentelijke belastingen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat begreep ik dus niet.. Omdat in mijn huurcontract staat bij levering en diensten.
De door of vanwege verhuurder voor huurder te verzorgen bijkomende leveringen en diensten zijn de volgende.
Belasting en andere heffingen, tenzij dit op grond van de wet of daaruit voortvloeiende regelgeving niet is toegestaan,zijn voor rekening van huurder,ook als verhuurder daarvoor wordt aangeslagen.

Wat word dan bedoelt op grond van de wet of voortvloeiende regelgeving? Is dat mijn gemeentelijke inschrijving?
Blijft de vraag april ingeschreven, Munitax periode van betalen 1-10-2017tot 1-1-2018. En de tussenliggende periode april tot factuurdata1-10-17 is niets van Munitax ontvangen.


Hier staat dus inderdaad dat u verantwoordelijk bent voor de gemeentelijke belastingen. Dit is altijd op basis van de gemeentelijke basisadministratie.
Wat er de reden van is dat u pas vanaf oktober wordt aangeslagen weet ik niet. Neem daarvoor even contact op met de oplegger van de gemeentelijke belastingen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag