Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


goedendag,

korte tijd geleden is mijn mountainbike gestolen.
ik woon in een studenten complex met een gedeelde fietsenstalling dat is beveiligd met een elektronisch sluitend hek en camera's. echter door een technisch mankement (dat al langer bekend was bij de beheerder/verhuurder.) sloot het hek op deze betreffende dag niet en bleef die dus open staan en is er dus iemand naar binnen gelopen (dit is op de camera's te zien) en daarna naar buiten gefietst op mijn MTB. mijn mountainbike stond op slot en hoe diegene het slot open heeft gekregen is niet te zien op de beelden. de verzerkering wil niet betalen aangezien er geen sporen van braak zijn. en de politie... jaa daar ga ik niet eens over beginnen. het was een opmaat gemaakte mountainbike van 1000 euro+ dus dit was een redelijke kosten post. nu is mijn vraag. zou ik de beheerder hiervoor aansprakelijk kunnen stellen en de geleden schade op hun verhalen?

met vriendelijke groeten,

Als u betaald voor deze beveiligingsmaatregel, dán is de beheerder aansprakelijk voor het matige onderhoud hiervan en ook de gevolgschade die dit met zich meebrengt.

Beoordeel dit antwoord:

Ook bij een niet-betaalde fietsenstalling is de beheerder aansprakelijk te houden voor de schade. Het gaat erom dat u erop mocht vertrouwen dat uw fiets in goede handen was als de beveiliging voor rekening van de beheerder is gekomen en deze tekortschiet (bv door matig onderhoud). U kunt hem dan ook schriftelijk aansprakelijk stellen. Mocht hij geen gehoor hieraan willen geven, dan kunt u contact met mij opnemen voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

De beheerder is de huurovereenkomst niet nagekomen en daarom verantwoordelijk.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag