Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb per 1 februari 2016 mijn koopwoning overgedragen aan de koper. Per 1 maart ging het huurcontract in van mijn nieuwe huurwoning. De tussenliggende maand heb ik het souterrain van iemand kunnen huren, maar ik kon me op dit adres niet inschrijven (In Rotterdam mogen 3 personen per adres ingeschreven staan, zodra het er meer worden staat de gemeente op de stoep). Ik ben gedurende februari maar ingeschreven blijven staan op mijn oude adres. Gezien ik een zoon heb en kinderopvangtoeslag ontvang vond ik dat indertijd de beste oplossing - je mag met een kind niet adresloos zijn, anders vervallen je toeslagen. Nu zag ik net dat ik over februari 2016 korting heb gekregen op de kinderopvangtoeslag omdat ik die maand een toeslagpartner had, in de naam van de nieuwe eigenaresse van de verkochte koopwoning! Mijn vraag is nu: had ik dit kunnen voorkomen? Waren er andere oplossingen mogelijk in mijn situatie?

Op een ander forum las ik dat ik me gewoon op het adres van het souterrain had moeten laten inschrijven en dat de verhuurder me er niet uit had mogen zetten. Lijkt me kort door de bocht. Hij heeft een sleutel en had dat gemakkelijk kunnen doen terwijl ik uit werken was en mijn zoon naar school.

Inderdaad had dat een optie geweest alsmede een kortdurend huurcontract op uw oude woning als eigenaresse wilde meewerken. Wist u dat u zich niet kon inschrijven op het souterrain?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw snelle reactie. Ja, ik wist dat ik me niet kon inschrijven op het souterrain. Maar ik stond voor een voldongen feit op dat ogenblik - het was het souterrrain accepteren of op straat staan. In Rotterdam was het 2 jaar terug al niet gemakkelijk een tijdelijke woonruimte te vinden. Ik ben 2 maanden voor de overdrachtsdatum actief gaan zoeken naar tijdelijke woonruimte, maar viste telkens naast het net. Particulieren vroegen ook belachelijk hoge huren die niet in verhouding waren met de magere onderhoudsstaat van de aangeboden woonruimte. Ons grote geluk was dat er een betaalbaar nieuwbouwappartement vrijkwam via een woningbouwvereniging en dat we deze kregen toegewezen per 1 maart, zodat we ons alsnog snel over konden laten schrijven. Ik kan u wel vertellen - dat hele avontuur is me niet in de koude kleren gaan zitten en toont maar weer eens aan hoe snel je in Nederland dakloos/adresloos kunt zijn.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag