Stel vraag

Zakelijk


Hallo,
Voor € 15.000,- liet ik een website bouwen, waarbij de oplevering 20 maanden op zich liet wachten. Volgens SEO'ers is de site te gebrekkig om voor Google Adwords in aanmerking te komen, met als gevolg dat ik met een site zit waar ik niets mee kan.
Daarop heb ik de bouwer in gebreke gesteld, de overeenkomst ontbonden en de betaalde gelden teruggeëist. Bouwer negeerde dat, haalde de site offline en begon een procedure om mij de overeenkomst á € 635,- per maand voor de duur van een jaar te laten nakomen.
Zonder advocaat (te duur!) heb ik op de dagvaarding gereageerd en duidelijk gemaakt dat de site weer online moet voor onderzoek. Dat heb ik ook aan de bouwer kenbaar gemaakt.

Ik heb nu van de rechtbank een uitnodiging gekregen om half februari een comparitie na antwoord bij te wonen.

Ik ben van mening dat ik een sterk punt heb, namelijk, de bouwer heeft een slecht functionerende site geleverd en aan de hand daarvan behoor ik mijn geld terug te krijgen.

Echter, mijn sterkste bewijs, de slechte site, is uit de lucht! Waardoor ik dus straks zonder bewijzen voor de rechter kom te staan. Ik zit nu min of meer in bewijsnood.

Mijn vraag is: Bestaat er een wet die deze wederpartij verplicht om de site online te zetten voor onderzoek naar deugdelijkheid zodat ik mijn bewering voor de rechter kan staven? en moet daarvoor, voor de zitting nog, een brief naar deze partij? Of zijn advocaat?

Of: Moet ik de zittingsdag, van over 5 weken afwachten en dan daar via de rechter proberen te eisen dat de site online moet voor onderzoek?

Ik hoor graag wat ik hier mee aan moet.

Alvast bedankt voor uw antwoord!

als u vindt dat er een maatregel genomen moet worden die geen uitstel kan hebben is dat reden voor een kort geding

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag