Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vriend en zijn ex-partner zijn medio as februari 3 jaar gescheiden. 31 Augustus 2015 is zij en hun 2 minderjarige kinderen van toen 2,5 en 5 jaar gaan samen wonen met haar nieuwe partner 45 km verderop zonder overleg en toestemming van mijn vriend
( mede gezag hebbende ouder)het contact is sindsdien 1 richtingsverkeer vanuit moeder met chantage, bedreigingen, het voor het blok zetten in bij zijn van de kinderen. Ook rijd ze niet meer mee op en neer en kleding dienen we voortaan maar zelf aan te schaffen. Spaarrekeningen van de kinderen heeft ze leeg gehaald.

Okt. 2016 merkte wij dat de kinderen bang werden etc. Elk weekend vroeg ze of de kinderen niet extra konden komen en dit kon.
En maakte ik melding bij jeugd en gezin. Veilig thuis alle instanties die er maar waren. Eindelijk kregen we in feb 2017 eindelijk het gesprek met een medewerker van jeugd en gezin.

Tot slot nam zij ineens contact op en kwam de aap uit de mouw
Dagelijks drugsgebruik in het bij zijn van de kinderen en huiselijk geweld en heel heel veel schulden. Door beide nooit te werken. Dit waren dan ook 2 risicofactoren volgens jeugd en gezin.

Waarop wij een nette brief hebben opgesteld dat het in alle opzichten beter was voor de kinderen om tijdelijk/voor altijd bij ons te komen wonen. Helaas wou moeder hier niks van weten.

Moeder heeft de gezamenlijke afspraak met jeugd en gezin geannuleerd, waarop de beschermtafel maart 2017 er bij is gehaald met allerlei instanties.
Hier is moeder een keer flink op de vingers getikt en dat ze voor zich zelf hulp moest zoeken en er zou een verplicht communicatie traject komen.

De kinderen waren volgens hun niet in levensgevaar en konden we verder via hun en zelf niks meer betekenen.

Moeder is tijdelijk voor ons en de kinderen een onbekende man ingetrokken en na enkele maanden heeft ze een huurwoning toe gezegd gekregen.
Hier is ze dan ook ingetrokken april 2017 terwijl er nog nieuwe vloeren etc in moesten. ( tot op heden van horen zeggen van de kinderen, inmiddels 5 en 7 jaar) is de vloer nog steeds niet afgewerkt.

Mei 2017 geeft moeder aan waarschijnlijk weer een nieuwe partner te hebben, juli 2017 geeft moeder aan de schuldsanering in te willen omdat door haar schulden.ook probeert ze elke keer dat wij meer dingen voor de kinderen moeten betalen

Aug 2017 schaft moeder bijv een puppy aan.

Nov 2017 eindelijk starten we met het communicatie traject met als doel nieuwe afspraken bij de mediator.?! Terwijl moeder zich niet aan de mondelinge afspraken als zowel het ouderschaps plan afspraken houd.

Moeder doet voorstel dat de kinderen voortaan standaard 3 weekenden komen in de maand
, hier zijn we niet mee akkoord gegaan maar hebben aangeduid extra weekenden in overleg te willen.

Jan 2018
Moeder geeft aan dat ze een bewindvoerder toegezegd heeft gekregen en deze contact zou opnemen met mijn vriend voor de kinderalimentatie. Dit blijk niet de schuldsanering te zijn.

Sinds aug. 2015 houd ik een heel verslag van bedreigingen en chantages, aankoop bonnetjes, foto's die we gemaakt hebben van de kinderen en berichten die via de whatssApp zijn gestuurd en de vele bedreigende telefoon opnames zijn ook in ons bezit.

Helaas tot onze grote frustratie toe wil geen 1 hulpinstantie ze lezen, wat in onze oren te gek is voor woorden. Hoe duidelijk wil je de situatie hebben ?

Nu komen mijn volgende vragen:

Tot hoever krijgt mijn partner inzicht mbt tot de financiƫle situatie van haar?

Is er contact tussen de bewindvoerder en mijn vriend ?

Kinderalimentatie kunnen we hiervoor goederen kopen voor de kinderen ipv dat dit opgaat aan haar schuld zoals dit vanaf 2015 al gaat?

Blijft hij evenveel alimentatie betalen mbt de vele extra weekenden en 3 weken aaneengesloten zomervakantie, aanschaf kleding en het altijd op neer rijden, anders ziet hij simpelweg zijn kinderen niet.

Wat kan ik bereiken met mijn gedetailleerd verslag ?

Belangrijk in dit geval is dat de vader van de kinderen de rechter kan verzoeken om het gezag van de moeder te ontnemen. Redenen hiervoor kunnen o.a. zijn verwaarlozing van het kind en drugsmisbruik.

Dit is een situatie, die funest is voor de kinderen. Heeft u hulp nodig om deze situatie te veranderen in het belang van de kinderen, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Uw vriend zal geen inzage krijgen in haar financiƫle situatie. De bewindvoerder is evenmin verplicht informatie aan uw vriend te geven. Indien er door de rechtbank is bepaald dat er kinderalimentatie moet worden betaald, is uw vriend verplicht de kinderalimentatie aan haar over te maken. Hij mag daar geen goederen voor kopen. Hij loopt ook een risico als hij dat zou doen omdat zij de inning van de niet betaalde alimentatie dan kan neerleggen bij het lbio of een deurwaarder. Dat is dus niet aan te raden. Indien de omgangsregeling gewijzigd is, kan het zo zijn dat een herberekening van de kinderalimentatie gerechtvaardigd is. Of dat zo is, kan pas worden beoordeeld indien er meer zicht op de financiele situatie van uw vriend en zijn ex-partner wordt verkregen en de onderliggende beschikking van de rechtbank wordt bestudeerd. De situatie die u schetst is inderdaad zorgelijk. Mogelijk kan worden overwogen een verzoek tot wijziging van de hoofdverblijfplaats in te dienen aldus dat de kinderen bij uw vriend komen te wonen of kan er een verzoek tot ondertoezichtstelling van de kinderen worden ingediend. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag