Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb heel wat op internet proberen te zoeken, maar kon hier nu juist niets over vinden. En niet alles wat op internet staat is juist.

Sinds 4 jaar zijn mijn ex en ik gescheiden. Ik heb het ouderlijk gezag. Kinderen gaan 1 x 14 dagen naar vader en een deel v.d. vakanties. Omgang zeer problematisch.

Nu begint de school (basis) een rol te spelen. Ze horen mijn kind uit over de thuissituatie. Mag dat?

Wanneer u merkt dat dit gebeurt, lijkt het mij verstandig zelf contact op te nemen met de betreffende school om een en ander duidelijk te krijgen. U kunt dan met de school hierover goede afspraken maken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dankt. Mag school dit wel doen. Ik ben alleenstaande moeder en de onderwijs assistent hoort haar wekelijks uit. School zegt van niet (protocol gescheiden ouders). Ik heb er een andere mening over. Mag een kind van 9 hier zelf toestemming voor geven of gaat dit via de ouder met het gezag. Het bevalt me in het geheel niet. Mijn dochter heeft last van de scheiding, maar dan kan ze ook op een praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders. Graag nog even uw reactie of dit wettelijk gezien mag.


Een minderjarig kind mag daar zeer zeker geen toestemming voor geven, dan dient de ouder met gezag te doen. Wettelijk gezien moet u dus toestemming hiervoor geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag