Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik sta op het punt een bovenwoning (1) te kopen dat is gedeeld met een andere bovenwoning (2).

1: hele 2e verdieping
halve 3e verdieping (voorzijde)
halve 4e verdieping (uitgebouwd van een ongebruikte puntdakzolder aan de voorzijde)
+dakterras halve 4e verdieping (achterzijde)


2: hele 1e verdieping
halve 3e verdieping (achterzijde)

nu is het zo dat het puntdakzolder met de uitbouw en het dakterras op de 4e verdieping niet zijn vernoemd in de splitsingsakte. deze 4e verdieping is binnendoor alleen bereikbaar via woning 1, of vanuit woning 2 buitenlangs via brandtrap over dakterras.

wat zijn met rechten omtrent het vast gebruiken van de 4e verdieping. of anders gezegd wat zijn de rechten van de onderburen als ze in eens een gedeelte van de 4e verdieping willen begruiken?

De vierde verdieping betreft als ik het goed begrijp een uitbouw die niet op de splitsingstekening staat en ook niet in de akte is omschreven. Ik adviseer u om in de koopakte op te nemen dat de splitsingsakte voor de levering op kosten van verkoper in overeenstemming met deze situatie wordt gebracht, u loopt anders het risico dat een en ander weer teruggebracht moet worden in de staat zoals omschreven in de splitsingsakte. Een ruimte die niet op de splitsingstekening staat kan overigens ook niet door de verkoper worden verkocht omdat deze niet tot zijn appartementsrecht behoort, met andere woorden u kunt hier niet het exclusieve gebruik van krijgen. Ook voor de taxatie in verband met uw hypotheek zal deze ruimte niet in de taxatie worden betrokken. Van het dakterras zou gesteld kunnen worden dat dit voor gemeenschappelijk gebruik bestemd is omdat dit als ik het goed begrijp ook niet op de splitsingstekening staat aangegeven als onderdeel van het appartement dat u wilt kopen en dit ook bereikbaar is voor de onderburen. Dit zou ook meegenomen moeten worden in de wijziging van de splitsing.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag