Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik had 2 dagen eerder het restant van een tandarts nota voldaan toen er een brief van een incassobureau op de mat viel of ik nog 42 euro incassokosten wilde betalen. Nu een jaar en dik 10 brieven verder eisen ze inmiddels 86 euro. De laatste brief bevat de mededeling dat ze op huisbezoek komen om de zaak te bespreken! Ik vind dit heel intimiderend en vervelend naar mijn buren toe die zo geïnformeerd worden over de situatie. Mijn buren kunnen een dergelijk gesprek aan mijn deur verstaan.

Mijn vraag is de volgende. Mag dit huisbezoek na talloze dreigbrieven, een aankondiging op 16 december dat als ik niet onmiddellijk betaalde er op 18 december een deurwaarder langs zou komen om een betekende dagvaarding uit te reiken (die is helemaal niet gekomen) eigenlijk wel?

Is dit aanbellen geen stalking? Er is ook niets meer te bespreken. Het bureau is ook nergens bij aangesloten.

Het is niet verboden om bij u aan te bellen, maar u hoeft niet open te doen en u hoeft het incassobureau ook zeker niet te woord te staan. Wel is het zo dat u, als u de rekening na ontvangst van een brief van het incassobureau hebt voldaan, die incassokosten verschuldigd. Wanneer men u eerst 14 dagen na ontvangst van de brief de gelegenheid heeft gegeven om zonder kosten te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw snelle antwoord.

Ik verwacht dat na aanbellen en op mijn deur kloppen men vervolgens naar mijn buren zal stappen om te vragen of hun weten of ik thuis ben. De buren zullen dan mogelijk vragen waar dat overgaat.

Is vervolgens enige informatie verstrekken over de vordering aan mijn buren toegestaan, of ligt dit in de privacyschending sfeer?


Als dit zo zou lopen als u veronderstelt, dan hangt het helemaal van de informatie af die wordt gegeven of er iets strafbaars gebeurd. Het schenden van uw privacy is zeker niet netjes. Een fatsoenlijk incassobureau zou dit ook niet doen, maar er lopen nogal wat cowboys rond.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag