Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,

Mijn Mexicaanse vriend heeft tot april 2017 in Nederland gestudeerd. In die tijd is hij naar het ziekenhuis geweest, waarbij hij in de afspraak heeft aangegeven dat hij de volgende week naar het buitenland verhuisde (met het idee dat dat doorgevoerd zou worden, dit was zijn eerste keer in een Nederlands ziekenhuis). Hij is in april naar Canada verhuisd en stond in die tijd niet meer ingeschreven in Nederland.

Nu kreeg hij enkele dagen geleden een email van de deurwaarder dat hij de rekeningen van het ziekenhuis niet betaald had. Deze rekeningen waren verstuurd naar het adres waar hij vanaf april uitgeschreven stond, en aangezien hij in Canada zat had hij geen manier om met de nieuwe bewoner contact op te nemen. Het ziekenhuis was wel in bezit van zijn emailadres, waar hij uiteindelijk ook de deurwaardersbrief op ontving. Nu heeft hij geen vergunning om te werken en de afgelopen twee jaar (tot de zomer) alleen een studiebeurs ontvangen en verder geen inkomen. Hij heeft nu geen geld op zijn rekening en moet van familie lenen. De extra 40 euro deurwaarderskosten zijn voor hem dus niet niets. Is er een manier waarop hij gewoon de ziekenhuisrekening alsnog kan betalen, zonder de extra kosten van de deurwaarder?

Gaat het om 40 euro of de hoofdsom van de ziekenhuis rekeningen plus 40,-?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De rekening plus 40 euro (deurwaarders)kosten


Uw vriend diende aan het ziekenhuis een adres door te geven (desnoods e-mail) waar de rekeningen naar toe gestuurd konden worden. Een andere kwestie is of er vanuit Nederland juridische acties zullen worden ondernomen ( als beslag) in Canada . Dat is voor buiten de EU wat moeilijker en kostbaarder dan daarbinnen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze waren in bezit van zijn e-mailadres, maar de deurwaarder is de eerste die daar gebruik van maakte.

Bedankt voor je reactie Monique! We gaan kijken wat we doen :)


Dat zou een goed punt zijn, kijkt u even naar die mogelijkheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag