Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn dochter gaat voor 6 maanden naar Nieuw-Zealand op een werk/studievisum. Zij gaat daar stage lopen en wil eventueel een studentenbaan nemen. Als ze gaat werken heeft ze een belastingnummer nodig in New Zealand en een bankrekening. Ik wil graag weten of ze dan ook een woonadres in New Zealand moet hebben en of ze zich daar ook in moet schrijven op een woonadres. Kan ze dan evengoed ingeschreven kan blijven bij haar ouders in Nederland? Welke gevolgen heeft het voor haar voor de verzekeringen in Nederland o.a. ziektekostenverzekering als een studentenbaan daar heeft? Verder wil ik weten of het gevolgen heeft als ze ooit een baan wil bij een organisatie zoals Schiphol, waarbij de eis is dat je zes jaar onafgebroken in Nederland moet hebben gewoond. De marechaussee op Schiphol geeft hier geen antwoord op.
Ik hoop dat jullie hier antwoord op weten of mij anders door kunnen verwijzen.

Voor de situatie in Nieuw Zeeland zult u advies moeten vragen bij iemand die op de hoogte is van de lokale situatie daar. U zou kunnen beginnen bij de consulaire afdeling van de betreffende ambassade.
Voor wat betreft de 6-jaars eis kan ik me inderdaad voorstellen dat bij de screening kán worden besloten dat uw dochter nog een tijdje moet wachten voordat zij aan de slag mag op Schiphol. Dat is uiteindelijk aan degene die de screening op dat moment uitvoert. Deze regels kunnen in de tussentijd natuurlijk ook nog aangepast worden.
Voor de ziektekosten is het van belang dat u zich laat informeren door een geode verzekringsadviseur; bij reisduren van langer dan 6 weken vervallen bepaalde dekkingen afhankelijk van de specifieke polisvoorwaarden; dit verschilt sterk per polis.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag