Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte,

maart 2017 heb ik een formulier ondertekend getiteld 'Instemming en machtiging Incasso".
Dit, naar aanleiding van een brief met een soort financieel hulpverzoek. Daarbij werden opties ter sprake gebracht ofwel mogelijkheden van een voorziening gebruik te maken maar dat moest dan tegen betaling in het vervolg. Het ontbrak in de kern dan aan duidelijkheid voor wat betreft dwang of vrijblijvend -men sprak van een wijzigingsbeleid- dus voelde ik me genoodzaakt te gaan betalen waar dit voorheen nooit hoefde.
Inmiddels noemt men dit een afgesloten abonnement voor onbepaalde tijd met betalingsverplichting en is opzeggen feitelijk niet mogelijk. Want na het tot tweemaal toe intrekken van de machtiging , wordt er nog steeds maandelijks meervoudig geïncasseerd op grond van het afsluiten van dat abonnement. Er is géén contract, geen overeenkomst echter ondertekend; er zijn nooit Algemene Voorwaarden overlegd; niets. Mag men een instemming inderdaad abonnement noemen waarbij nooit het woord abonnement/producten of diensten is genoemd én AV in zijn volledigheid ontbreken?

Een incasso machtiging kan men altijd intrekken. Verder moet ik zeggen dat het verhaal een beetje schimmig overkomt. Waar gaat het precies over?

U mag mij rechtstreeks benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag