Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste.

Ik werk in de schoonmaakbranche en heb ik dec een vast contract gekregen, toen ik in dienst kwam werkte ik er 2,5 uur per dag samen met een collega, haar contract is biet verlengd dus heb ik haar taak ook op me genomen. Ik werk al ruim 8 maanden alleen 5 uurtjes per dag. Nu weet ik dat als ik langer dan 13 weken werk ik recht heb op die uren. Dit heb ik ook bij mijn werkgever gevraagd. Ze zeiden tegen mij ja je hebt gelijk je hebt recht op die uren en mocht het ooit zo ver komen dat het pand gaat sluiten of de klant houdt ermee op wij jouw voor die 5 uur moeten uitbetalen en her plaatsen.Dus ik zei dus ik krijg die uren op mijn contract . Nee want ze doen. Niet aan nieuwe contracten want de schoonmaak is een Branche waar veel verandering in zit ze kunnen niet van iedereen steeds nieuwe contracten maken.
Ik wil die uren schriftelijk vastgelegd hebben wat kan ik doen ?

Met vriendelijke groet

Vreemd dat de werkgever geen aangepast contract gaat opstellen. U kunt vragen of zij een bijlage aan het contract willen toevoegen waarin wordt aangegeven dat u 5 uur per dag werkt. Als zij dit niet willen, dan kunt u vragen of ze per e-mail willen bevestigen dat u 5 uur per dag werkt.

Hiermee heeft u extra bewijs, want de gewerkte uren zijn waarschijnlijk ook te zien op de loonstrook. Dus ook uit de loonstrook kan blijken dat u 5 uur per dag werkt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag