Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Als tuinder huren wij een stuk grond op een volkstuincomplex van de gemeente via de tusseninstantie.
Mijn vraag is als volgt: Wie is eigenaar van de bomen op een volkstuin. Na de storm van vorige week is er heel veel schade en de gemeente beweerd dat de kosten voor het opruimen voor de individuele tuinder is. Behalve als de bomen buiten de individuele tuinen staan dan zijn de kosten voor de gemeente. Zelf heb ik al gezocht op de website van de gemeente maar ik kan niets zwart op wit vinden.
Telefonisch contact gehad met 14010 daar vertelde men mij dat als men grond huurt de verhuurder verantwoordelijk is. Maar in de praktijk is men een andere mening toegedaan en zijn de kosten voor de tuinder. Op mijn vraag waar kan ik dit vinden op de website kreeg ik als antwoord: Dit kunt u niet vinden is alleen voor intern gebruik. Mijn vraag is dus: Van wie zijn de bomen op de individuele tuinen en zijn de opruimingskosten voor de gemeente of de desbetreffende tuinder.

Wat er daarnaast in uw huurovereenkomst staat is ook van belang.

Beoordeel dit antwoord:

De bomen zijn indien geen andere afspraak, van de eigenaar van de gronden. Maar voor bladafval en takken en vruchten afkomstig van de bomen is de gebruiker/huurder de aangewezen persoon dit op te ruimen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag