Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hi,
ik ben een paar maanden geleden door de tandarts, tijdens een controle, doorverwezen naar de orthodontist omdat ik een beugel wou. Dat was geen enkel probleem. Tijdens de controle kwam de tandarts tot de ontdekking dat ik ernstige tandvleesproblemen heb. Hiervoor heeft ze een afspraak gemaakt bij de mondhygiënist voor me. In de tussentijd heb ik een intake, onderzoek én mijn handtekening onder het behandelplan gezet bij de orthodontist. De beugel zou volgende week gezet gaan worden. Hiervoor heb ik meer dan 250 euro aan kosten gemaakt. Vandaag moest ik terug om een gaatje te laten vullen en toen ik vroeg of het een probleem is om met de beugel naar de mondhygiënist te gaan, schrok de tandarts heel erg en zei dat ik met mijn tandvlees absoluut geen beugel mag nemen. Ik heb namelijk 4 tot 6 mm ruimte tussen mijn tanden en tandvlees waar het max 3mm hoort te zijn. Ik voel me zacht uitgedrukt flink genaaid, want dit had ze me ook kunnen zeggen toen ze me de verwijzing gaf. Ik heb nu voor niks kosten gemaakt. De tandarts gaat met de orthodontist contact opnemen en ik heb buiten de 250+ euro kosten ook een duurdere verzekering genomen. Wat kan ik nu het beste doen? Kan ik de gemaakte kosten terugvorderen op de tandarts? Omdat ik nooit naar de orthodontist zou zijn gegaan als ze toen had aangegeven dat ik met mijn tandvlees geen beugel kan nemen. Alvast bedankt.

Van een tandarts mag verwacht worden dat hij zorgvuldig omgaat met de behandeling en zijn patiënt. Ook kunt u uitgaan van zijn advies bij een doorverwijzing. Nu de tandarts achteraf er toch vanaf ziet ondanks dat u kosten hebt gemaakt, kunt u hem aansprakelijk stellen voor de schade. Ik raad u aan dit schriftelijk te doen met eventuele bewijzen. Mocht u daar hulp bij wensen dan kunt u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

De tandarts heeft een zorgplicht én een mededelingsplicht jegens zijn patiënten. Daar hoort ook bij dat na diagnosestelling er een foutieve doorverwijzing is gedaan. De tandarts had éérst in uw dossier moeten kijken voordat deze de doorverwijzing had moeten doen. Zodoende, kunt u de tandarts om een compensatie verzoeken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag