Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Beste,
Een medewerker van mij is sinds november ziek. Een bedrijfsarts heeft geoordeeld dat hij weer aan kan gaan opbouwen met werk maar de medewerker wilt dat niet en werkt tot nu toe niet mee door zich onbereikbaar te houden. Na looninhouding heb ik hem toch kunnen bewegen contact op te nemen. Nu wil hij graag dat ik hem beter meldt, zodat we een vaststellingscontract kunnen tekenen zodat hij recht heeft op een WW uitkering. Kan dit zomaar?

Als u het ermee eens bent, dan kunt u dit op deze manier met de medewerker afspreken.

Heeft u hier meer vragen over of wilt u uw opties weten, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij ontvangen dan graag iets meer informatie en achtergronden over de situatie met uw medewerker.

Beoordeel dit antwoord:

Ja, dit kan. Voor de werknemer zijn er wel risico`s aan verbonden (wanneer hij weer ziek wordt -> mogelijk benadelingshandeling t.o.v. UWV en geen uitkering).

Leg goed vast, in aparte overeenkomst/e-mail, dat verzoek van de werknemer kwam (of bewaar zijn e-mail/app goed). Wanneer u een VSO aangaat -> 14 dagen wettelijke bedenktijd voor de werknemer.

U kunt op internet standaard VSO`en vinden, maar het is verstandig een en ander te laten checken door een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Dat kan u later veel tijd en geld besparen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag