Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Waterschade door een gebrek aan het gebouw. ( appartementencomplex, koopwoningen )
De schade betreft inboedel ( wordt vergoed door inboedelverzekering ) en schade aan plafond en behang ( geclaimd bij opstalverzekering VVE.
VVE stelt zich op het standpunt dat de schade gerepareerd zal worden maar is van mening dat ik, als getroffen eigenaar, zelf de gordijnrails en de plafondlampen moet demonteren en na het witten van het plafond weer moet monteren. Daar zou de VVE niet aansprakelijk voor zijn.
Daarnaast heb ik financiƫle schade die niet onder inboedel- of opstalverzekering valt. Namelijk ik heb een geplande reis moeten annuleren in verband met het beredderen ter voorkoming verdere schade. En zal ivm het repareren van bovengenoemde schade een vliegreis naar Nederland moeten boeken. Ik woon in het buitenland en de schade is veroorzaakt in mijn tweede huis in Nederland.

Vraag: is de zienswijze van de VVE ten aanzien van het door mij zelf moeten demonteren en weer monteren van de gordijnrails en de
lampen in de woonkamer juist?

Vraag: in hoeverre is de VVE gehouden tot vergoeding van mijn reiskosten zoals bovengenoemd.

Als u bij beantwoording de relevante wetstekst en de relevante jurisprudentie kan vermelden, heel graag.

U heeft geen vraag over de aansprakelijkheid maar hoe de schade moet worden berekend. In beginsel is dat 100% echter dit wordt doorgaans beperkt in die zin dat partijen de plicht hebben jegens elkander de schade te begroten in redelijkheid.. Dan zou het redelijk zijn dat een beheerder uw gordijnrails e.d weer op te hangen zodat u de reis niet hoeft te maken. Ik denk dat een rechter zoiets zou besluiten. Dat wil overigens nog niet zeggen dat u niet uw zin krijgt als u bij uw eis blijft of dat er toch anders worden geoordeeld in recht.

In deze uitspraak werd van alles en nog wat gevorderd. bij wijze van voorbeeld, u zou kunnen denken aan verlofdagen , deze werden toegekend: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBROT:2007:BB6039

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

U refereert in de laatste zin van uw antwoord aan een uitspraak. Hebt u voor mij de vindplaats van deze uitspraak?


U kunt de deeplink kopiƫren , dan kom tu bij www.rechtspraak.nl. U kunt daar ook verder zelf zoeken voor meer relevante uitspraken VVE met zoektermen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag